Trivselregler
För allas trivsel är det bra om vi tillsammans kan hålla oss till de regler som satts upp i föreningen.
Andrahandsuthyrning
Du som vill hyra ut din lägenhet i andra hand måste få ett godkännande av föreningen. Ansökningsblankett kan du hämta på föreningens kontor. Läs mer om andrahandsuthyrning.
Badrum
Tänk på att badrum i originalutförande inte är försedda med fuktspärr. Det innebär att du inte kan spruta vatten på golv och väggar utan att orsaka en fuktskada.
Föreningen ställer särskilda krav vid renovering av badrum. Se nedan under rubriken ”Renovering”.
Balkonginglasning
Om du vill göra en inglasning av balkongen är du skyldig att först anmäla detta till föreningen. Anledningen är att inglasningen måste harmoniera med tidigare gjorda inglasningar. Kontakta föreningens kontor för mer information.
Cykelförråd
I varje hus finns ett cykelförråd tillgängligt för våra medlemmar. Här förvaras endast cyklar som är i bruk. Skrotcyklar eller cyklar utan tydlig ägare kommer att avlägsnas enligt Polisens direktiv.
Fåglar
Vi ber er att inte mata fåglar från balkongen eller utomhus eller på våra gemensamma ytor utomhus. Det lockar till sig råttor och möss. Dessutom bidrar det till ökade störningar från häckande fåglar.
Grillplatser
Det finns tre grillplats inne på vår gård som är öppen för alla våra medlemmar. Vi tycker det är roligt att de används flitigt, tänk bara på att rengöra grillplatsen efter dig. Det blir trevligast så för alla.
Husdjur
Hundar och katter gillar de flesta av oss. Men det finns alltid barn eller äldre som blir rädda för lösa hundar hur snälla dessa än är. Därför har vi kommit överens om att hålla hundarna kopplade. Katter får inte heller springa lösa då de gärna ser barnens sandlådor som gigantiska toaletter.
Köksfläktar
Höghuset (Scheelegatan 2) är försett med en centralfläkt. Det inte tillåtet att ansluta en fläkt till utsugsventilen ovanför spisen. Om fläkt ansluts slås centralfläkten ut och matos tränger in i närliggande lägenheter. Endast kolfilterfläkt eller spiskåpa är tillåtet. De övriga fastigheterna omfattas inte av detta förbud.
Parabolantenner
Det är inte tillåtet att montera parabolantenner på föreningens fasader eller balkongräcken. Sådan montering räknas som skadegörelse på föreningens egendom.
Renovering
Visa hänsyn genom att inte påbörja bullriga renoveringsarbeten före kl. 8 på vardagar och fortsätt inte längre än till kl. 21. Lördag och helgdag tillåts renovering kl. 10-18.
I bostadsrättslagen och föreningens stadgar (§ 36) framgår att du som bostadsrättshavare måste ha styrelsens tillstånd för att utföra vissa ändringar i din lägenhet. Oftast handlar det om ingrepp i badrum eller kök där särskild behörighet krävs.
OBS! Du måste ha styrelsens godkännande innan du påbörjar renoveringen.
Ändringar som kräver styrelsens tillstånd är:
- ingrepp i bärande konstruktioner
- ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas, vatten, eller
- annan väsentlig förändring av lägenheten.
Ansök om tillstånd via blanketten nedan. Lämnas ifylld och påskriven på föreningens kontor på Sallerupsvägen 85 eller i brevlådan utanför kontoret om kontoret är stängt. Öppettider mån-fre kl. 8-11 samt torsdagar jämn vecka kl. 18-19.
Blankett – Begäran om tillstånd för ändring i lägenheten
Vid renovering av badrum ställer föreningen krav på att arbetet ska vara fackmannamässigt utfört samt att tätskiktarbetet utförs av hantverkare med våtrumsbehörighet. På Byggkeramikrådets hemsida, www.bkr.se, kan du söka bland våtrumsbehöriga hantverkare
Framkomlighet i trappuppgångar
Ställ inte barnvagnar, cyklar eller annat gods i trappuppgångarna. Trappan är en utrymningsväg och måste vara framkomlig. Använd vagn- och cykelförråden.
Källarförråd och matkällare
Samtliga medlemmar måste förse källarförråd respektive matkällare som hör till lägenheten med lås. Detta för att förhindra att andra ”tar över” en annans förråd.
Sophantering
På Klubbegatan finns det en återvinningsstation för sortering av avfall som tidningar, pappersförpackningar, glas, plast, batterier med mera. Gör en insats för miljön och sortera ditt avfall. Återvinningsstationen tillhandahålls av FTI AB.
När det gäller vitvaror, kontakta föreningens kontor som kan beställa hämtning av VA SYD. För närvarande tas en avgift på 100 kr för ett kolli, efterföljande kollin 50 kr styck.
Tvättstugor
I våra tvättstugor hjälps vi åt att hålla rent och snyggt. Det är ju trevligast för alla att komma in i en fräsch och nystädad lokal när man ska tvätta. Instruktioner för bokningssystemet finns utanför varje tvättstuga.